Marcus Hansson

--------------------------------

MARDRÖMSSTART. LYCKOSLUT.
2 ord som kan summera både denna sista match för vårsäsong men även hela våren.

Hemmamatch mot Staffanstorps GIF. I början på säsongen möttes lagen på Staffansvallen och då slutade tillställningen 1-0 till dagens bortalag. Då, en match med två tippade topplag. Idag, 2 lag som kämpar för att ta sig upp på den övre halvan av tabellen.

Dagens match började med 2 lag som ville framåt. Ett Staffanstorp med en 3-0 seger i ryggen mot Lunnarp och ett RAIF som vänt 1-2 borta mot Skånekurd till vinst 3-2.

Ett Staffanstorp som visade lite mer i början och fick utdelning direkt. 2-0 efter 11 minuter. En riktig mardrömsstart på denna match och missnöjet var stort i publik. Men det skulle snabbt bli lite bättre när Andreas Holmstedt i den 16 minuten gör 1-2 på med en snygg bredsida nere i hörnet. Hoppet kändes nu bättre på ännu en vinst men det hoppet skulle snart släckas lite mer av Staffanstorp. 1-3 i den 20 minuten och uppförsbacken var enorm. Efter detta är det mycket Staffanstorp. Men efter cirka 30 minuter börjar RAIF komma in i matchen ordentligt. Trycker på framåt och i den 43 minuten kommer utdelningen. På en hörna kommer Rasmus Ridell högst (eller lägst) och nickar liggandes in bollen till 2-3 i paus.

Andra halvlek börjar i ett rasande tempo från RAIF, efter 50 minuter gör Rasmus 3-3, efter 52 gör han snyggt även 4-3 och Fabian Karlsson får göra 5-3 efter 53. Man har på 8 minuter av andra halvlek skaffat sig en tvåmålsledning. Nu kändes allt bra. Men det skulle ändras snart för i den 63 minuten så får Staffanstorp en straff. Jakob i målet tar först straffen och sen även första returen men lyckas inte hålla emot när andra returen kommer. Efter detta blir det lite stelt spel med ett lag som ville framåt och ett som försvara. Men i den 81 minuten gör Fabian Karlsson 6-4 och dödar matchen!

Vi går till sommaruppehåll från serien med 5 raka utan förlust och 3 raka segrar!

Men innan vi tar sommarlov har vi en YA-cup kvartsfinal och spela mot Köpingebro hemma på Granhällans IP den 26/6 kl. 13:00.

Poängliga:

3 poäng: Rasmus Ridell
Formen Rasse just nu visar upp. Med 10 (!) mål på fyra matcher så visar han upp sin stora klass och leder laget framåt.

2 poäng: Jakob Hoff
Många bra räddningar och ytligare en straffräddning. En stabil insats matchen igenom!

1 poäng: Pontus Haraldsson
En viktig kugge i luftrummet med sin enorma tyngd. Inte många som rår på honom i luftrummet.

lör 16 apr 2016, 15:00 Staffanstorps GIF - Rydsgårds AIF 1 - 0